Σύνδεση
Μέλη Ο.Σ.Αχ.


Κυριακή, 28 / 11

Τελευταία ενημέρωση:10:29:13 AM

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

Ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας για την λειτουργία των Οδοντιατρείων

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του το βράδυ της 5/2/2021 επανεξέτασε και αξιολόγησε τις συνθήκες παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών όπως αυτές διαμορφώνονται μετά τον εκ νέου διπλασιασμό των ενεργών κρουσμάτων COVID-19 στην περιοχή του Δ. Πατρέων.
Ο διττός μας ρόλος, ως ΝΠΔΔ και Επιστημονικός σύλλογος, επιβάλλει ηθικά και δεοντολογικά οι αποφάσεις και οι προτάσεις μας να υπερασπίζονται τόσο το ύψιστο αγαθό της Δημόσιας Υγείας όσο και το καλώς εννοούμενο συμφέρον του οδοντιατρικού επαγγέλματος.
Είναι γεγονός ότι η επί μακρόν πίεση που νιώθουμε αλλά και οι συνεχείς και κάποιες φορές χωρίς εύλογη εξήγηση αλλαγές των μέτρων που θεσμοθετούνται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, μας έχουν όλους κουράσει.
Παρ όλα αυτά οφείλουμε απέναντι στους εαυτούς μας, στις οικογένειες μας, στους ασθενείς μας και εν τέλει στην κοινωνία, να τροποποιήσουμε ακόμη μια φορά τον τρόπο και τις συνθήκες άσκησης του επαγγέλματος μας με στόχο την μείωση της κινητικότητας στα όρια του Δ. Πατρέων.
Ιδιαίτερα από τη στιγμή που όπως όλοι γνωρίζετε το λειτούργημα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο ισχύουν τα ακόμη πιο περιοριστικά έκτακτα μέτρα, καλούμε και προτρέπουμε τους συναδέλφους του Δ.  Πατρέων να τηρούν τα ακόλουθα.

1.    Λειτουργία των ιατρείων καθ όλο το ωράριο μόνο για την κατά το δυνατόν αντιμετώπιση έκτακτων καθώς και χωρίς δυνατότητα αναβολής περιστατικών.
2.    Περιορισμός, εφόσον κρίνεται εφικτό, των τεχνικών που ευνοούν την αερογενή διασπορά του ιού(αερουδροσύριγγα, spray κλπ).
3.    Λήψη αυστηρού ιατρικού ιστορικού πριν την προσέλευση και σε περίπτωση ύπαρξης ύποπτων συμπτωμάτων  τις τελευταίες 10 ημέρες, αναβολή της επίσκεψης ή παραπομπή για την διενέργεια rapid test πριν το οδοντιατρικό ραντεβού.
4.    Χρήση όλων των απαραίτητων Μέτρων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας για εμάς και τους άμεσους συνεργάτες μας.
5.    Τήρηση αυστηρά προκαθορισμένων ραντεβού και αποφυγή οποιουδήποτε συνωστισμού στην αίθουσα αναμονής.
6.    Ενημέρωση των ασθενών μας για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων και την πιθανή αναγκαία καθυστέρηση για την ολοκλήρωση των θεραπειών των.

Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους που είτε δεν έχουν δηλώσει την επιθυμία τους είτε έχουν συναντήσει δυσκολίες στο κλείσιμο των ραντεβού, να απευθυνθούν στον σύλλογο προκειμένου να προσπαθήσουμε να προγραμματίσουμε τον εμβολιασμό τους.
Οι συνάδελφοι του Ν. Αχαΐας αλλά εκτός του Δ. Πατρέων καλούνται να τηρούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας στην εργασία τους καθώς και να λαμβάνουν και όλα εκείνα τα μέτρα που οι ίδιοι κρίνουν απαραίτητα προκειμένου παραμείνουν ασφαλείς αυτοί και οι ασθενείς των.

Συνάδελφοι, με την βεβαιότητα ότι ακόμη μια φορά θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα προτάξουμε το συμφέρον της Δημόσιας Υγείας, με στόχο την ταχύτερη άρση των περιοριστικών μέτρων, σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας και με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο προσωπικά για κάθε απορία, διευκρίνιση, υπόδειξη.
Για κάθε αλλαγή ή εξέλιξη στα δεδομένα, θα είμαστε δίπλα σας και έτοιμοι να σας ενημερώσουμε.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας για την λειτουργία των Οδοντιατρείων