Σύνδεση
Μέλη Ο.Σ.Αχ.


Πέμπτη, 20 / 01

Τελευταία ενημέρωση:10:29:13 AM

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

Ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΧΑΙΑΣ

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αχαΐας (ΟΣΑΧ) σας ενημερώνει ότι σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας covid-19 τα ιατρεία μας λειτουργούν προσφέροντας θεραπευτικές και προσθετικές υπηρεσίες εκτός του επείγοντος.
Εμείς οι οδοντίατροι, ανέκαθεν είμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο μετάδοσης πλήθους λοιμώξεων και κατά συνέπεια έχουμε εκπαιδευτεί επαρκώς ώστε να προσφέρουμε πλήρεις και ασφαλείς θεραπείες στους ασθενείς μας.
Φυσικά, οφείλαμε ως επιστήμονες και πολίτες, να τροποποιήσουμε τις συνθήκες εργασίας μας και να αυξήσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας τόσο για τους ασθενείς μας όσο και για μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και καταστάσεις που επέβαλε η πανδημία.
Με αίσθημα ευθύνης καλούμε τους ασθενείς μας να ακολουθούν με ακρίβεια τα πρωτόκολλα διαχείρισης των ιατρείων  και  τις οδηγίες μας, για να μπορούμε να αισθανόμαστε και αυτοί και εμείς ασφαλείς κατά την άσκηση των καθηκόντων μας.


Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι οι οδοντίατροι, σε όλη την διάρκεια της πανδημίας παραμείναμε μόνοι μας στις προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της.
Παρά το γεγονός ότι λόγω της φύσης της εργασίας μας είμαστε στην πρώτη γραμμή της επικινδυνότητας, ουδέποτε αισθανθήκαμε ότι η κυβέρνηση και η πολιτεία νοιάστηκε ή μας βοήθησε πραγματικά.  
Μόνοι μας αντιμετωπίσαμε την αρχική τεράστια έλλειψη σε μέσα ατομικής προστασίας και τον τετραπλασιασμό των τιμών τους, μόνοι μας αποφασίσαμε στην πρώτη φάση της επιδημίας τον περιορισμό των εργασιών μας αποκλειστικά στα επείγοντα, μόνοι μας αναλάβαμε το μεγάλο κόστος του εξοπλισμού που απαιτείται για την προσφορά ακόμη πιο ασφαλών συνθηκών εργασίας στα ιατρεία μας.
Σε αντιδιαστολή το μόνο που λάβαμε από την πολιτεία ήταν το «επίδομα» των 600 ευρώ προς τους επιστήμονες, κι αυτό μέσα από εκείνη την θλιβερή επιχείρηση «επιμόρφωσης».
Σε αυτήν την 2η και σφοδρότερη φάση της πανδημίας διεκδικούμε από την κυβέρνηση
·    Έλεγχο των τιμών των απαραίτητων για την εργασία μας Μέτρων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).
·    Ένταξη των ΜΑΠ σε μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ ή τουλάχιστον στον χαμηλότερο.
·    Ένταξη των οδοντιατρείων σε όλες τις μορφές χρηματοδότησης (επιστρεπτέα προκαταβολή, ΕΣΠΑ, αναστολή ασφαλιστικών εισφορών, κλπ) που έχουν προβλεφθεί για τις υπόλοιπες μορφές επιχειρηματικότητας.
·    Τη δυνατότητα συνεχών ελέγχων των οδοντιάτρων και των εργαζομένων τους, μέσω rapid test ή και PCR.
·    Την ένταξη των οδοντιάτρων στο πρώτο κύμα εμβολιασμών, αν και όταν, μαζί με τις ευπαθείς ομάδες και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και την υγεία.
·    Ειδικές προβλέψεις για τους οδοντίατρους που εκτός της επικινδυνότητας της εργασίας, ανήκουν και στις ευπαθείς ομάδες λόγω υποκείμενων προβλημάτων υγείας.
·    Την συμμετοχή των ιδιωτικών ΜΕΘ καθώς και τις αναγκαίες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που χρήζουν νοσηλείας.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους συμπολίτες μας, ότι με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και θα τους ενημερώνουμε σε περίπτωση μεταβολής των συνθηκών και αναγκαίων αλλαγών στην παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.
Όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα σταθούμε στο πλευρό των ασθενών μας παρέχοντας τους υψηλού επιπέδου και ασφαλείς θεραπείες.

 

Βρίσκεστε εδώ: Home ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαίας